I Golfinity finns det möjlighet att enkelt lägga in egna JavaScript på sidan. Det kan tex vara så att klubbens reklambyrå eller liknande vill att ett specifikt JavaScript ska läggas in, tex Google Tag Manager.

På startsidesmallen under fliken "Site-inställningar" finns det tre olika fält för att kunna lägga in JavaScript. Lite beroende på vilket script det är, och hur det är upplagt kan det behöva läggas in på ett eller flera ställen av dessa tre ytorna.

Script som läggs in här kommer att komma med på ALLA sidor på sajten som finns under den specifika startsidan. Om klubben har flera startsidor, tex om man delat upp Gäst och Medlem, så behöver scriptet läggas in på båda startsidorna om scriptet ska finnas på alla sidor på sajten.

Först finns fältet "JavaScript - I sidhuvud". Script som man sätter in här läggs in innanför HTML-dokumentets <head>-tagg.

Sedan finns fältet "JavaScript - Efter <body>-taggen". Script som man sätter in här läggs direkt efter HTML-dokumentets öppnande av<body>-taggen.

Till sist finns fältet "JavaScript - I Sidfot". Script som man sätter in här läggs i slutet på sidan innan <body>-taggen stängs.

Scripten som läggs in ska vara omgärdade av <script>-taggen.

I fallet med Google Tag Manager skulle man först lägga in en del av scriptet i första fältet, och sedan en annan del av scriptet i andra fältet. Se bild nedan: (Givetvis med er klubbs unika kod)