Golfinity har en integration med utskickstjänsten Mailchimp. Det gör att klubben kan göra mailutskick (nyhetsbrev) till alla sina medlemmar på ett enkelt sätt.

Men hur fungerar det?

Klubben behöver signa upp sig med ett konto hos Mailchimp. I skrivande stund så kan man använda sig av ett gratiskonto om man inte behöver skicka till fler än 2000 personer och max 10,000 utskick per månad. Det är endast 1 st "Audience" som ingår då. Och en Audience kan liknas vid en utskickslista.

När klubben signat upp sig hos Mailchimp behöver vi få reda på den så kallade API-keyn som kontot har. Hur man skapar en sådan API-key hittar ni i denna artikel. Skicka er API-key till oss så löser vi själva kopplingen mellan Golfinity och Mailchimp.

När vi har denna API-key så kommer integrationen att fungera mellan Golfinity och Mailchimp. Det integrationen gör är att dagligen synka klubbens medlemmar från GIT med utskickslistan som finns i Mailchimp. Det gör att det alltid finns en uppdaterad medlemslista i Mailchimp.

Kan vi även lägga in våra sponsorer i denna utskickslistan?

Om klubben har gratiskonto hos Mailchimp ingår endast en audience (utskickslista). Det som händer med GIT-synken är att om eventuella adresser som finns i utskickslistan inte finns i GIT, så kommer adressen i Mailchimp att tas bort. Detta gör att klubben behöver ha ett betalkonto från Mailchimp, eftersom man då kan ha flera audiences. Det klubben då gör är att skapa en ny Audience och där importeras klubbens sponsorer. Den utskickslista som medlemmarna finns i behöver heta GIT, så döp om den audiencen till detta för medlemmarna.

Kan vi göra e-postutskick till endast klubbens damer?

Ja, det går att göra med så kallad segmentering. Först behöver man skapa upp de segmenteringar som man behöver, tex alla damer, alla juniorer osv, innan man kan skicka till just dessa.

Gå in i er Audience som innehåller klubbens medlemmar. Klicka sedan på "New segment".

Man får då upp en ruta där man gör sin segmentering. Man väljer vilka villkor som ska sättas för att filtrera ut personerna, i vårt fall alla damer.

För att filtrera ut alla damer väljer vi i vänstra listan "GENDER" och sätter att det ska vara "Kvinna".

Klicka på "Preview segment" för att se så att det ser rätt ut.

Vi ser då en lista med medlemmar, och att det i exemplet nedan är 212 som matchar villkoret.

Ser det rätt ut så sparar vi segmenteringen genom att klicka på "Save segment" och döper den till något lämpligt.

När vi sedan skapar vår e-postkampanj så kan vi välja att det är den segmenteringen som vi vill skicka till.

Andra parametrar som kan vara bra att känna till och som kan vara lämpligt att skapa segment på är:

AGE = Ålder
HCP = Handicap
GENDER = Kvinna/Man

Det går även att kombinera flera filtreringar för att få ut ett nytt segment. Tex alla kvinnor över 55 år.