En nyhet från maj 2021 är att vi nu även får med medlemmarnas medlemsskapstyper i vår integration med GIT. Vad dessa medlemsskapstyper heter beror på vad klubben kallar dem i GIT.

Vad innebär detta?

Klubben kan nu göra utskick via Mailchimp eller Ungapped till en eller flera specifika medlemsskapstyper. Det kan tex vara så att klubben vill skicka ett erbjudande till alla vardagsmedlemmar, eller alla Greenfeemedlemmar över 55 år.

Vad behöver vi som klubb göra?

Om man använder Ungapped så finns nu medlemmarnas medlemsskapstyp i fältet Custom5, att göra sin filtrering på.

Om man använder Mailchimp så finns det nu ett nytt fält på medlemmarna som heter MTYPE. För att se detta fält i översikten på en Audience kan man behöva tända den kolumnen. Gör så här:

- Gå in på Audience via vänstermenyn

- Gå in på rätt Audience, den heter för det mesta "GIT".

- När listan på alla medlemmar syns, klicka på knappen "Toggle columns".

- I listan över alla fält som visas, kryssa för att "MTYPE" ska visas.

- Klicka på Save

Hur skickar jag till alla klubbens Guld- och Silvermedlemmar i Mailchimp?

Först behöver en segmentering på aktuella kriterier finnas innan man kan göra ett utskick dit. För att göra en segmentering på exempelvis medlemsskapstyperna Guldmedlem och Silvermedlen, som man sedan ska göra ett utskick till, gör på följande sätt:

- Gå till aktuell Audience.

- Klicka på "New segment".

- Välj sedan "MTYPE" och att den ska vara Guldmedlem.

- Klicka på "Add" för att lägga till att det även ska gälla Silvermedlem.

- Se till att "Any" är vald. Det innebär att MTYPE får vara ANTINGEN Guldmedlem ELLER Silvermedlem. Väljer man "All" istället ska medlemmen tillhöra både Guldmedlem och Silvermedlem, och det kommer aldrig inträffa.

Klickar man sedan på "Preview Segment" får man se en filtrering på dessa kriterier. Är man nöjd med detta väljer man "Save segment" och skriver sedan in ett lämpligt namn på segmenteringen.

När man sedan ska göra sitt utskick väljer man att göra det till denna segmentering.